Снимка: Instagram

Лидерът в класирането във Формула 1 и настоящ световен шампион Люис Хамилтън е известен като любител на уникални автомобили. Последният от тях вече е в колекцията му - LaFerrari, което британският пилот си поръча още през март, съобщава Bolride.

Англичанинът стана притежател на една от 499-те бройки от хибридната суперкола. За да може да си LaFerrari, клиентът трябва да има в гаража си няколко други лимитирани модела на италианския модел. Това със сигурност обаче не се отнася за знаменитости като Хамилтън, който е платил 1.461 млн. долара за автомобила с мощност 950 к.с.

Любопитното обаче е как в тима на пилота - Mercedes-AMG, гледат на новата придобивка на Люис, тъй като именно Ferrari е основният конкурент на германския отбор в борбата за световната титлата. Още повече, че Хамилтън побърза да се изфука с автомобила, като публикува негова снимка в Instagram.

Колата на британската звезда се отличава от стандартното LaFerrari по джантите, които са избрани лично от пилота, както и по цвета на покрива. При стандартния модел той е черен, но при автомобила на Хамилтън е в цвета на каросерията - червен.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase