Европейският Mustang. Снимка: Ford

С два бензинови двигателя ще се предлага в Европа новото поколение Ford Mustang, става ясно от разкритите днес технически характеристики на модела.

"Най-бързо ускоряващият масово произвеждан модел на Ford за Европа", както от компанията анонсират американската икона, ще може да се поръчва с 5,0-литровия V8 мотор, развиващ 421 к.с. и 530 Нм. Агрегатът е атмосферен, куплира се с ръчна кутия с 6 степени и ускорява от място до 100 км/час за 4,8 сек. Средният разход на гориво е 13,5 л/100 км.

По-слабият, но по-модерен и по-икономичен мотор има обем от 2,3 литра. Агрегатът с четири цилиндъра е от серията EcoBoost, разполага с турбо и развива 317 к.с. и 432 Нм. С този двигател новият Mustang достига 100 км/час за 5,8 секунди и изразходва средно 8,0 л/100 км, сочат данните.

Всички версии на модела за Европа ще разполагат стандартно с пакет Performance, доставящ по-мощни спирачки и оптимизирана охладителна система на мотора. За шофьора ще бъдат налични четири режима на управление - Normal, Sport+, Track и Snow/Wet, които се активират от бутон в купето. Срещу доплащане ще се предлага система за бърз старт.

В оборудването влизат още HID челни светлини, 19-инчови джанти, заден дифузьор, климатроник с две зони, система SYNC и др. Европейският Mustang ще бъде наличен като купе и кабриолет, с ръчна или автоматична кутия.

Първите доставки на модела ще бъдат осъществени през юли, като във Ford Europe вече са получили над 2200 предварителни поръчки.

Подробности и още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase