Автомобилният завод в Ловеч е един от малкото големи проекти в страната. Снимка: Automedia.bg

Няколко автомобилни компании, сред които е германската Audi, проявяват интерес да строят заводи за компоненти и резервни части за автомобили в индустриални зони у нас. Това обяви на среща с кметове от Северозападна България министърът на икономиката Божидар Лукарски, съобщава БТА.

Разговорите за подобни инвестиции са все още предварителни, но засега инвеститорският интерес е налице. Към индустриалната зона във Видин има интерес от голяма германска компания от сферата на месопреработвателната промишленост, а също от автомобилни компании, посочи Лукарски.

Информацията е ограничена, но става ясно, че с цел улесняване на инвеститорите Министерството на икономиката и Агенцията за инвестиции възнамеряват да въведат т.н. проджект-мениджъри - хора, които да следват неотлъчно чуждестранния инвеститор и да му помогнат да се оправи в дебрите на българската администрация.

Отделно от това министерството възнамерява да намали административните пречки пред инвеститорите с цел стимулиране на инвестициите и съживяване на дребния и средния бизнес, обяви министърът.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase