Компанията Аudi разсекрети новото поколение на роудстъра ТТ и неговата "гореща" версия TTS. Дебютът на двата автомобила ще се състои на автосалона в Париж, който започва следващата седица.

Дължината на модела се оказа с 21 мм по-къса от тази на неговия предшественик – 4177 мм. Разстоянието между двете оси е нараснало с 37 мм и вече е 2505 мм. Ширината е намалена до 1832 мм, докато височината на автомобила се е запазила.

Новото поколение на роудстъра е със свалящ се мек покрив, като се прибира с помощта на два електромотора. Това отнема 10 секунди, като същото време е нужно и за изваждането на покрива. По време на операцията автомобилът може да се движи със скорост до 50 км/ч. Цялата конструкция тежи 39 кг, което е с 3 кг по-малко от тази на предшественика му.

Моделът ще се предлага с избор от два 4-цилиндрови двигателя с обем 2.0 литра. Мощността на турбодизела е 184 к.с. и 380 Нм въртящ момент, а на бензиновия мотор – 230 к.с. и 370 Нм.

В стандартната си версия Audi TT е оборудват с 6-степенна механична скоростна кутия, а преселективния „робот“ е достъпен само за версията 2.0 TFSI. За този модел се предлага и системата за задвижване на 4-те колела quattro, докато при дизела подобна опция няма.

Модификация Audi TTS разчита на 2.0-литров бензинов мотор с мощност 310 к.с., който в базовата си версия също е комбиниран с 6-степенна механична скоростна кутия. Тук клиентът също може да избере и системата quattro. Ускорението от 0 до 100 км/ч при тази версия на роудстъра става за 4.9 секунди.

Продажбите на модела в Германия стартират веднага след премиерата на модела. Цените започват от 37 900 евро за бензиновия вариант. Версията TTS ще излезе едва в началото на 2015 г.

Още снимки на новото TT вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase