Снимка: Nissan

Японският производител Nissan представи уникална версия на модела Titan, създадена според желанията на феновете на марката във Facebook.

Автомобилът носи името Project Titan и е базиран на серийния Titan Crew Cab PRO-4X. Той е напълно функционален, като ще бъде използван за преход през Аляска, чиито етапи ще бъдат заснети с камера и качени в YouTube.

Дизайнът и функциите на уникалния всъдеход бяха избрани измежду 10 предложения, публикувани на страницата на Nissan във Facebook по-рано тази година.

Всъдеходът е получил редица модификации, сред които нова предна броня с лебедка, камуфлажна боя, допълнителни LED светлини и 18-инчови джанти Fuel Revolver D525 с офроуд гуми Nitto Trail Grappler M/T. Салонът е останал почти стандартен, като е оборудван с кожени седалки, допълнителни емблеми и навигационна система Lowrance.

Специално за Project Titan е създадено и ремарке, в което се помещават кухня, резервна гума, резервоари за вода и гориво, както и малка палатка.

Двигателят на автомобила е 5.6-литров V8, работещ с бензин, като е оборудван с всмукателна система NISMO и спортна изпускателна система Borla.

Още снимки вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase