Снимка: Volkswagen
fallback

Компанията Volkswagen официално обяви, че ще пусне в серийно производство 7-местен кросовър, създаден на базата на концепта CrossBlue. Производството на модела ще бъде поверено на завода в Чатануга, щата Тенеси и ще струва на германския концерн около $900 млн.

Всъдеходът с 3 реда седалки, чието име засега не е известно, ще стане вторият модел след VW Passat, сглобяван в предприятието. Заради неговото производство заводът ще увеличи площа си с 50 000 кв. метра и ще отвори още 2000 работни места. Част от тези $900 млн. ще бъдат похарчени за създаване на нов Национален център за разработки, които също ще се намира на територията на предприятието.

Концептът VW CrossBlue бе показан в началото на годината на изложението в Детройт. Той е изграден на модулната платформа MQB и разчита на хибриден агрегат, в който влизат дизелов двигател и електромотор. На автосалона в Пекин през април бе разкрита и версия CrossBlue Coupe, която се счита за предвестник на следващото поколение на Tiguan.

Новият 7-местен кросовър ще превъхожда по габарити своите конкуренти, като ще бъде насочен предимно за пазара в САЩ. Според шефа на Volkswagen Group Мартин Винтеркорн, това ще бъде ключовият модел на компанията в Щатите.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 10 години

Щом ще ги "похрачи"...

fallback