Снимка: Nissan

През миналата седмица Nissan публикува тийзър за нов модел, който ще пусне на пазара в Европа. Вече разполагаме с официалните снимки на колата, която се казва Pulsar, представлява хечбек с пет врати и ще влезе в представителствата на марката на Стария континент през есента.

Японците залагат много на новия модел, който трябва да се пребори с Ford Focus, Volkswagen Golf и другите коли от сегмента. Pulsar е разработен специално за да удовлетвори европейските вкусове, като дизайнът му е вдъхновен от новия X-Trail и второто поколение на Qashqai. Междуосието е щедро – 2700 мм, а купето е дълго 4385 мм. Според компанията Pulsar предлага най-доброто пространство за краката и рамената на седящите отзад в този клас.

Базовата версия ще бъде оборудвана с 1.2-литров DIG-T бензинов двигател с мощност 115 к.с., а в началото на следващата година на пазара ще се появи версия с по-мощен 1.6-литров агрегат, генериращ 190 к.с.

Още с дебюта си на пазара моделът ще се предлага с икономичния 1.5 dCi дизел на Renault със 110 к.с. и 260 Нм. Последният може да се похвали и с доста ниски нива на въглеродните емисии – 95 г/км. Всички двигатели ще бъдат стандартно екипирани с 6-скоростна механична скоростна кутия, а автоматичната CVT ще бъде достъпна срещу доплащане.

Pulsar е оборудван и с голям набор от системи за пасивна и активна безопасност, като технология за засичане на автомобил в мъртвата точка, сигнализация за напускане на лентата на движение, система за засичане на движещ се обект отзад, както и система за аварийно спиране.

Новият модел ще бъде оборудван и с второто поколение на мултимедийната система NissanConnect, която дава възможност за връзка със смартфон, както и достъп до широк набор от приложения.

Още снимки на Nissan Pulsar вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase