Снимкa: Great Wall
fallback

Моделът, който китайската компания Great Wall загатна в началото на миналата седмица - SUV във формата на спортно купе, дебютира официално на автомобилното изложение в Пекин. Всъдеходът носи името Haval Concept SUV Coupe и представя бъдещ кросовър в стила на BMW X6.

Най-големият производител на кросовъри в Китай, който има поточна линия и в България, не уточнява кога Haval Concept SUV Coupe ще се превърне в сериен модел. Както и дали моделът ще се предлага на пазарите извън Китай. Концепцията обаче изглежда напълно завършена, като според запознати ще се появи на пазарите още догодина.

За скорошната поява на новия коросовър роля ще изиграе и публиката на салона в Пекин, която даде отлична оценка на модела. А той изглежда наистина добре, като демонстрира светодиодни светлини, вертикални LED фарове и скосен покрив, на който е разположен стилен спойлер.

Очаква се серийният вариант да се нарича Haval Sport или Haval Coupе. Според производителите моделът има гените на спортен автомобил, качествата на истински SUV и доставя удобство и комфорт, които са присъщи за луксозните лимузини.

Haval Concept SUV Coupe се задвижва от хибриден плъг-ин агрегат, оборудван със създадената от Great Wall технология eAD. Информацията е ограничена, но все пак става ясно, че автомобилът има задвижване към четирите колела и изразходва средно по само 2.2 литра гориво на 100 км. пробег. За серийната версия обаче се очаква да се оборудва с бензинови и дизелови турбо-мотори с обем 2.0 и 3.0 литра.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 10 години

Ясно е, че заглавието е сложено провокативно. Така като гледам обаче Грейт Уол се развива добре и излизат нови модели, които не са никак лоши честно казано, така че защо пък да не е и конкурент на БМВ по стил. Иначе БМВ си е БМВ, ясно.

2

Анонимен

преди 10 години

По-точно компромиса на BMW X6.

1

optimist

преди 10 години

Great Wall конкурент на БМВ?! Звучи доста смешно! Лексъс или Инфинити може да е конкурент на БМВ. Но Грейт Уол се конкурира с Хюндай, Киа, Дачиа и останалите лоу-кост марки.

fallback