Снимка: Opel

Компанията Opel има намерение да разшири семейството Astra, към което ще добави всъдеходно комби. Бъдещата модификация ще бъде направена по примера на проходимата Insignia и ще получи същото име – Country Tourer, твърди Auto Bild.

Според информацията, следващото поколение на Astra ще се появи през втората половина на 2015 г. или най-късно в началото на 2016 г. Моделът ще получи нови турбо-двигатели, включително и 3-цилиндров мотор с мощност 115 к.с., и скоростна кутия с два съединителя.
 
Комбито Astra ще излезе около 6 месеца след хечбека, като обемът на багажника при него ще бъде около 600 литра (с вдигнати задни седалки) и ще достига до 1600 литра при свалени. Заедно с него ще дебютира и всъдеходната модификация.

След това – през втората половина на 2016 г., ще се появи и тривратката GTS. Тя ще прилича най-много от всички нови модели на Opel на концептуалния Monza, показан през 2013 г. на автосалона във Франкфурт. Хечбекът ще получи подобни въздухозаборници и редица декоративни елементи.

Последен на сцената ще излезе нов кросовър на Opel, който ще бъде на платформата на Astra. Предполага се, че името му ще бъде Activia, като той ще бъде директен конкурент на VW Tiguan. Моделът трябва да бъде представен в края на 2016 г. заедно с новото поколение на Insignia.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase