Очаква се дизайнът на модела да бъде вдъхновен от концепцията Resonance. Снимка: AutoMedia.bg

Японската компания Nissan се е заела сериозно с обновяването на гамата си кросовъри. След като вече видяхме напълно новите X-Trail и Qashqai, както и обновеният Juke, наред идва Murano. Новото поколение на луксозния SUV ще бъде разкрито след месец в Ню Йорк, съобщиха официално от компанията.

За момента подробностите за новото Murano са ограничени, като от Nissan публикуваха единствено видео за модела. От него трудно може да се придобие ясна представа за дизайна на машината, но все пак се виждат марковите LED светлини във формата на бумеранг, както и множество хромирани елементи, които подсказват за по-високия статут на новото поколение на модела.

От компанията подчертават, че Murano е станал по-голям и просторен, като акцентът при конструирането му е била безопасността. Освен това моделът ще представи новаторски технологии за свързаност, както и нов дизайнерски език, който ще бъде въведен при следващите проходими модели на марката.

Спекулациите около модела сочат, че той ще се задвижва от бензинов 3.5-литров V6 двигател, който генерира 265 к.с. и 325 Нм. Очакват се също така дизелова и хибридна версии.

Всички подробности за новото Murano ще станат ясни на 16-ти април, когато ще се състои официалната му премиера в Ню Йорк.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase