Снимка: StarTransmission
fallback

Производството на трансмисии за топ автомобилите на Mercedes-Benz ще бъде съсредоточено в румънския град Себеш, разположен в историческата област Трансилвания. Това съобщи генералният директор на Mercedes-Benz за Румъния Борис Биллих в интервю за местното издание Ziarul Financiar.

"Топ-моделите на Mercedes-Benz ще бъдат обзаведени с компоненти, произведени в Румъния - похвали се Билих. - За тяхната направа ще бъдат използвани най-новите технологии на производство и те ще отговарят на най-високите изисквания за качество."

За производството на трансмисиите ще отговаря компанията Star Transmission, която е част от групата Daimler. Произведените в Румъния агрегати ще се поставят на моделите E- и S-Class.

В края на януари Star Transmission откри предприятие на стойност 40 млн. евро, в което ще стартира именно производството на скоростни кутии за завода на Mercedes-Benz в Румъния. Предприятието се простира на площ от 13 000 кв. метра, а в него работят 150 души.

Още през април миналата година концернът Daimler обяви, че предвижда да инвестира общо 300 млн. за разширяване и модернизиране на производствените си мощности в Румъния.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 10 години

До Анонимен 4Фантазьор!

5

фалафел

преди 10 години

Ние винаги ще си намерим оправдание! На нас винаги някой друг ще ни е виновен!

4

Анонимен

преди 10 години

А тикви не броихме ли 4 години?

fallback