Снимки: Nissan

Компанията Nissan представи най-мощната серийна версия на кросовъра Juke. Това стана по време на автомобилното изложение в Лос Анджелис.

Версията носи името Nismo RS. Разчита на 1.6-литров, 4-цилиндров турбо-мотор, чиято мощност е увеличена до 218 к.с. Задвижването е към предните колела, а скоростната кутия - 6-степенна механична.

За любителите на автоматичните трансмисии се предлага модификация със задвижване на 4-те колела и вариатор Xtronic CVT, който има 8 степени. Мощността на тази версия е 214 к.с.

Стандартният Nissan Juke без добавка RS разполага с 200 к.с. За увеличаване на мощността инженерите на автомобилния производител са пренастроили блока за управление на двигателя и са поставили нова изпускателна система.

Освен това при най-мощния Juke с нова настройка е и системата за задвижване на 4-те колела, която при завой предава мощността към колелото, намиращо се от вътрешната страна. С нови настройки са окачването и кормилното управление, докато шасито е същото като при Juke Nismo.

На външен вид новата модификация не се отличава от стандартната. Кросовърът е с подобрена аеродинамика, 18-цолови джанти от лека сплав с гуми Continental ContiSportContact5 с размер 225/45R и кожени спортни седалки Recaro.

Още снимки на новия Nissan Juke вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase