Снимка: AutoMedia.bg

След 2 години концернът Volkswagen ще пусне в серийно производство второто поколение на кросовъра Tiguan. Това твърди изданието AutoExpress, което публикува и спекулативно изображение на модела.

Volkswagen Tiguan New ще бъде построен на модулната платформа MQB, която бе използвана за новите Volkswagen Golf, Audi A3, Skoda Octavia и SEAT Leon. Тя ще позволи кросовърът да нарасне на размери и вместителност, но същевременно да бъде по-лек от сегашната генерация.

Очаква се моделът бъде по-дълъг от 4500 мм, а разстоянието му между двете оси да достигне около 2700 мм. Багажникът на 5-местния автомобил ще има обем от над 470 литра, докато общото му тегло ще бъде под 1500 кг.

Според информацията новият Tiguan ще заеме двигателите си от новото поколение на Volkswagen Golf. Това да бензинови мотори с обем 1.2, 1.4 и 2.0 литра, както и дизели – 1.6 и 2.0 литра. Кросовърът ще пести гориво благодарение на системата Stop&Start. А на по-късен етап ще излезе и хибридна версия с възможност за зареждане от електропроводимата мрежа. Тя ще харчи 3 л/100 км.

Бъдещите собственици на модела ще могат да избират между механична скоростна кутия и новата 10-степенна роботизирана трансмисия DSG с двойно сцепление. Базовата версия ще бъде с предно предаване, а като опция ще се предлага система за задвижване на 4-те колела Haldex от пето поколение.

Още новини от света на автомобилите вижте в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase