Снимка: BMW

Една от премиерите на германската марка BMW по време на автомобилното изложение във Франкфурт ще бъде на хибридна версия на модела X5. Автомобилът е концепт, носи името X5 eDrive и представлява плъгин хибрид.

Задвижващата система на BMW X5 eDrive се състои от четирицилиндров TwinPower Turbo бензинов двигател, електромотор и литиево-йонни батерии. Електрическият мотор генерира 95 к.с., а за двигателят с вътрешно горене се предполага, че е този, който използва BMW 328i.

Само на електричество моделът може да измине около 30 километра, като в този режим максималната скорост на движение е 120 км/час. Батериите са позиционирани под багажното отделение, като освен по време на движение, могат да бъдат заредени и от електрическата мрежа.

Хибридният автомобил е способен на спринт от място до 100 км/час за 7 секунди, а средното му потребление на гориво е едва 3,8 л/100 км. Вредните СО2 емисии са под 90 г/км, сочи информацията от BMW.

Визуалните изменения спрямо стандартната версия на X5 от ново поколение включват различни релси на покрива, аеродинамични джанти с размер 21 инча, сини акценти по купето и допълнителни уреди в салона.

Повече за BMW X5 eDrive очаквайте в средата на септември, когато автосалон Франкфурт 2013 отваря врати.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase