Снимка: Chevrolet

Новото поколение на Chevrolet Corvette - Stingray, пристигна в Европа. Колата ще бъде подложена на тестове и изпитания, след което - в края на тази година, ще бъде налична на пазарите на Стария континент, съобщават от GM.

Също като клиентите на Chevrolet в Америка, тези в Европа ще могат да поръчат Corvette Stingray с V8 двигател с обем 6.2 литра. Той генерира 455 к.с. и 609 Нм, като ускорява спортното купе от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди.

Цените за Европа все още не са обявени, но популярният с достъпната си цена Corvette струва малко над $50 000 в родината си. При версията кабриолет сумите са с $5 000 по-високи.

Както вече е известно, новото поколение Corvette е по-леко, по-бързо и по-икономично от своя предшественик. А това не е случайно, тъй като колата е изцяло нов модел, изграден буквално от нулата.

 
Каросерийната конструкция и ходовата част са напълно нови, както и силовия агрегат, който разполага с технологични решения като директно впръскване, Active Fuel Management (изключване на част от цилиндрите при работа на частично натоварване) и високотехнологичен горивен процес.

Към момента не е ясно дали американците придвижат да пуснат на пазара в Европа и топ модификацията на Corvette Stingray - Z51.

Още снимки на Corvette Stingray вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase