Снимка: AutoMedia.bg

BMW ще представи концептуалния автомобил Active Tourer Outdoor по време на изложението OutDoor Friedrichshafen в Германия, съобщиха от централата на германците. Прототипът е еволюция на представения през миналата есен в Париж концепт, който носеше същото име, но имаше по-обран дизайн.

Размерите са идентични: 4350 мм дължина, 1833 мм широчина и 1576 мм височина. Междуосието е дълго 2670 мм, а купето се задвижва от 1.5-литров бензинов двигател, комбиниран с електромотор и литиево-йонна батерия, която може да се зарежда директно от контакта.

От централата в Мюнхен уверяват, че средният разход на гориво е 2.5 л/100 км, а въглеродните емисии са по-малко от 60 грама на километър. Максималната мощност достига 190 км/ч, а само на ток Active Tourer може да измине 20-30 км.

Стандартната дисциплина за ускорение от 0 до 100 км/ч се изпълнява за по-малко от 8 секунди, а максималната скорост е 200 км/ч.
Така или иначе, най-интересен остава обновеният външен вид на концепта. Строгите черти на муцуната са комбинирани с мускулест капак, огромни 20-инчови джанти Gold Race Orange цвят, както и хромирани "бъбреци".

Хечбекът предлага и някои практични нововъведения, като вграден багажник за две колела, които се побират изцяло в интериора на колелата, както и специална "пейка", на която удобно да свалите калните си обувки.

Засега баварците не оповестяват планове за серийно производство, но се смята, че концептът ще вдъхнови разработката на бъдеща GT версия на 1-Series, която трябва да излезе до края на годината.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase