Снимка: Renault
fallback

Френски шофьор прекара повече от час в неуспешни опити да спре автомобила си, който се движил с близо 200 км/ч., пише в. The Guardian. Любопитното е, че неговото Renault Laguna не е било от най-бързите версии на модела, а специална модификация за хора с увреждания.

Когато се случва аварията, 36-годишният Франк Лесерф се движил със скорост от 100 км/ч по шосе във Франция. Той се опитал да спре колата, но вместо това тя започнала да ускорява и достигнала скорост от почти 200 км/ч.

След като не успял да спре автомобила, Лесерф се обадил на телефона за спешни случаи и съобщил какъв е проблемът, както и своето местонахождение. Полицаите успели да му организират ескорт, който разчиствал пътя пред него и с висока скорост преминал границата и се озовал в съседна Белгия. В крайна сметка машината останала без гориво и спряла на около 200 км от дома на французина.

Самият Лесерф не е пострадал, но обяви, че ще съди автомобилния производител. От Renault отказват да коментират случилото се, преди да са излезли резултатите от започналото разследване.

Още любопитни новини от света на автомобилите вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

бай Шано

преди 11 години

при скорост от 200 разхода скача 3-4 пъти над нормалното ,затова му е свършил бързичко резервоара ....НО все пак е имал 200 км магистрала (почти като у БГ)

74

ha ha

преди 11 години

начетох се на глупости, спирам да чета, специално до 70, ти, маи не си вдигал капака на кола изобщо, значи *** на спирачките не е механично свързан със спирачната помпа ???? и скоростите на автоматика ги сменя потенциометър ??????? многоо си зле.

73

ha ha

преди 11 години

85, ти кво караш та се отваряш, малко статистика, защото виждам, че си много светнат, относно троиките, са наи надждните коли доказано и наи-много продаваните втора ръка в германия, няма електроника, няма проблеми,

fallback