Снимка: Renault

Френски шофьор прекара повече от час в неуспешни опити да спре автомобила си, който се движил с близо 200 км/ч., пише в. The Guardian. Любопитното е, че неговото Renault Laguna не е било от най-бързите версии на модела, а специална модификация за хора с увреждания.

Когато се случва аварията, 36-годишният Франк Лесерф се движил със скорост от 100 км/ч по шосе във Франция. Той се опитал да спре колата, но вместо това тя започнала да ускорява и достигнала скорост от почти 200 км/ч.

След като не успял да спре автомобила, Лесерф се обадил на телефона за спешни случаи и съобщил какъв е проблемът, както и своето местонахождение. Полицаите успели да му организират ескорт, който разчиствал пътя пред него и с висока скорост преминал границата и се озовал в съседна Белгия. В крайна сметка машината останала без гориво и спряла на около 200 км от дома на французина.

Самият Лесерф не е пострадал, но обяви, че ще съди автомобилния производител. От Renault отказват да коментират случилото се, преди да са излезли резултатите от започналото разследване.

Още любопитни новини от света на автомобилите вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase