Снимка: McLaren

Хиперколата McLaren P1, както самите производители наричат наследника на незабравимия F1, ще бъде официално представена на изложението в Женева. Британците вече показаха как ще изглежда екстериора на P1, а разпространените днес 3 официални снимки разкриват и вътрешността на возилото. Загадка към момента остават единствено техническите и динамичните характеристики на колата.

От McLaren подчертават, че дизайнът на интериора е минималистичен, а целта е да се постигне максимално ниско тегло на всеки от компонентите в него. Използването на карбон е широко, като той е направен по специална технология, която прави листовете още по-тънки и съответно - по-леки. От този материал са изградени и корите на седалките, чийто размер се напасва според нуждите на клиента. Всяка от седалките на P1 тежи само 10.5 кг.

Звукоизолиращи материали в салона на McLaren P1 не са използвани, а тапицираните елементи са сведени до минимум. Дори стелките за пода не се предлагат серийно. Ако обаче поръчате такива, те също ще бъдат олекотени. А това е съвсем нормално и очаквано, тъй като P1 трябва да бъде "чистокръвен спортен автомобил, при който динамиката е водеща, а чувството е като в пилотската кабина на изтребител", посочват британците.

За това звание ще му помогне и ниското общото тегло, което според непотвърдена информация ще бъде само 1.3 тона. Според същата информация двигателят ще бъде V8 с обем 3.8 литра и мощност от 800 к.с. А с помощта на системата за рекуперация на кинетичната енергия KERS водачът ще може на моменти да увеличава допълнително мощността на агрегата.

Подробна и официална информация за McLaren P1 ще бъде разпространена по време на премиерата в Женева.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase