Снимка: VW

Volkswagen официално показа модификация на новото поколение на Golf, която е снабдена със системата за задвижване на четирите колела 4Motion. Технологията разчита на муфа Haldex от пето поколение, която е с 1.4 кг. по-лека.

Версията Golf VII със задвижване на четирите колела ще получи и електронна блокировка на предната и задната оси. На пазара в Европа машината ще се предлага само с двата дизелови двигателя с обем 1.6 и 2.0 литра и мощност съответно от 105 и 150 к.с. Трансмисията е 6-степенна, механична.

Засега от Volkswagen не разкриват други технически характеристики на машината, но според представител на концерна тя ще бъде една от най-икономичните коли със задвижване на четирите колела. По-малкият мотор харчи 4.5 л/100 км, а по-големият – 4.7 л/100 км. В сравнение с предишната модификация, която разчита на двигател с мощност 140 к.с., икономията на гориво се е подобрила с 15%.

Задвижването на четирите колела ще се предлага единствено за версията на Golf VII с 5 врати. За да бъде снабдена машината с 4Motion, клиентът трябва да доплати 1800 евро.

Още снимки вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase