Снимка: Reuters

Ръководството на АвтоВАЗ планира да пусне на пазара кросовър на базата на Lada Kalina. Това обяви президентът на руската компания Игор Комаров, според когото подобен проект вече се разработва, но не се знае кога точно ще бъде готов.

Очаква се новият кросовър да бъде с увеличени размери и по-голям пътен просвет в сравнение с хечбек версията. Сериозна роля за реализирането на новия модел на Авто ВАЗ ще имат специалисти от компанията Renault.

До лятото на пазара трябва да се появи и фейслифт на Lada Kalina (на снимките). Базовата версия на машината, наречена „Стандарт”, ще бъде с 1.6-литров мотор (8 клапана) и мощност 87 к.с. Със същия агрегат ще бъде и версия „Нормал”, като и при двата варианта ще бъде усъвършенствана настоящата 5-степенна скоростна кутия.

Най-високото оборудване – версия „Лукс”, ще се предлага с 2 версии на 1.6 литровия мотор, който вече има на разположение 16 клапана. Мощността при тях е 98 и 106 к.с., като при по-малката ще се предлага и 4-степенен автомат Jatco, докато втората ще е налична само с механична трансмисия.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase