Снимка: АвтоВаз

От началото на следващата година седанът Lada Granta ще се предлага с нов, по-мощен двигател. Неговият обем е 1.6 литра, а мощността му достига 106 к.с., съобщиха от Авто ВАЗ.

Моторът ще работи в комбинация с модернизирана 5-степенна механична скоростна кутия, като благодарение на това автомобилът ще ускорява от 0 до 100 км/ч за около 10 секунди, а максималната му скорост ще бъде 184 км/ч. В момента машината разчита също на 1.6 литров агрегат, но мощността му е 98 к.с.

Най-мощната версия на Granta ще се предлага единствено с най-високото ниво на оборудване, като цената й ще бъде 9 500 евро. В нея са включени централно заключване, фронтални въздушни възглавници, електрически стъкла, мултимедийна система със 7-инчов екран с възможност за включване на устройства чрез Bluetooth и USB, климатик, фарове против мъгла и 15-цолови джанти. На по-късен етап ще се появи и навигационна система.

В същото време до края на месеца от производство ще бъде спрян седанът Samara. Хечбек версията на модела ще излиза до края на 2013 г. Причината е налагането на пазара именно на Granta, който отговаря на съвременните мерки за безопасност. Само за миналата година продажбите на Samara са паднали с 44%.

Още снимки на Lada Granta вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase