Снимка: BMW

BMW разпространи първите официални снимки на 4-Series Coupe - версията с две врати на новото поколение 3-Series.

Моделът на снимките е концепт, който обаче е почти аналогичен със серийната версия, която ще дебютира на изложението в Детройт през януари, сочи информацията от BMW.

Сравнено със седана 3-Series, купето 4-Series се отличава с по-спортен вид, подчертан от по-изразителните предна и задна брони, задните светлини с нова графика и по-динамичната линия на покрива. Освен това, колата има изпускателна система с четири крайни тръби и отвори за охлаждане в предните калници, които най-вероятно ще видим при версията на BMW M GmbH.

Интериорът, който е оборудван с ексклузивните опции на BMW Individual, се отличава със спортна, но и много луксозна атмосфера. Виждат се обшито в кожа арматурно табло, облечен в алкантара таван и елементи от скъпа дървесина. Като цяло обаче формите са непроменени.

Двигателите, които ще задвижват 4-Series Coupe ще бъдат заети от седан и комби версиите на 3-Series. Това са 4- и 6-цилиндрови агрегати с принудително пълнене, предлагащи мощност между 184 и 306 к.с. Трансмисиите ще бъдат ръчна с 6 степени и автоматична с 8 степени, а като опция ще се предлага задвижване към четирите колела.

След 4-Series Coupe ще бъдат представени още два модела от "4-та серия" -  Gran Coupe и кабрио. Ще има и гореща М-версия.

Повече подробности за BMW 4-Series Coupe очаквайте най-късно през януари 2013 година, когато ще се състои официалната премиера на модела.

Още снимки на 4-Series Coupe можете да видите в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase