Volkswagen Golf 7. Снимка: Automedia.bg
fallback

Дизайнът на цялата моделна гама на Volkswagen е грешен, обяви главният дизайнер на концерна Клаус Бишоф в интервю за Auto-Express. Според него автомобилите не трябва да приличат на Golf, както е в момента, а на флагмана на марката Phaeton.

„Стратегията, при която дизайнът на най-високите модели се задава от най-ниските, е напълно погрешна – коментира Бишоф. – Флагманите на марката, като Phaeton, трябва да се използват като основополагащ продукт и да влияят на останалите. В случая се случва точно обратното.”

Шефът на дизайнерите във Volkswagen Group е категоричен, че това ще се промени пез 2015 г., когато трябва да се появи следващото поколение на Phaeton. То ще се различава радикално от вече познаните модели на марката.

„В момента външният вид на автомобилите ни е много еднообразен и това трябва да се промени. Ще имаме един дизайн за седаните, съвсем друг за хечбеците и трети за всъдеходите”, обясни намеренията си Бишоф.

Преди него подобно намерение обявиха и от Audi. Дизайнерите на марката смятат да придадат все повече стилистически разлики в новите модели. Те ще трябва да се различават по оформлението на решетките на радиатора, главните светлини и допълнителните елементи по каросерията.

Още любопитни новини от света на автомобилите вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 11 години

Голям шок за клакьорите на марката, които досега не даваха дума да се каже. Били стандарт за автомобил, това било най-не знам си каква кола и прочие. Сега какво ще казват, след самият дизайнер признава за грешна политика. Адмирирам обаче прозрението му. Ако направят това сигурно много по-атрактивни ще станат автомобилите на Фолксваген. Пасатът, който ми харесваше/предният модел/ го замениха с поредния кашон. Сега седмицата на Голф излезе по-атрактивна.

10

Анонимен

преди 11 години

Ние от софето не сме като перничани да гараме голф.Ние едем хлеб, млеко, имаме топло,голем смех,Изобщо шопите са с повече диалект от Перник

9

hui

преди 11 години

I az kakvo da napravq. ...taka ili inache shte gi karame tesi koli sled 10 godini!!!!!!!!!!!!!!!

fallback