Снимка: Daimler
Компанията Daimler показа екстравагантен електрически прототип на Smart ForTwo, който е създаден в сътрудничество с модния дизайнер Джеръми Скот. Затова и машината носи названието Smart forjeremy. Тя бе показана на изложението в Лос Анджелис, като ще бъде пусната в серийно производство макар и в ограничен тираж.
 
Колата е доста футуристична и разполага с крила, изработени от прозрачно фибростъкло. Техните краища са декорирани и се ползват като задни светлини. Отвън Smart forjeremy е с ярка бяла боя и има хромирани елементи, а вътре прави впечатление комбинацията от бяла кожа Napa и ярък хром.
 
Моделът е разработван повече от 8 месеца от подразделението Smart Design Division и дизайнера Джеръми Скот, който създава сценичните костюми на звезди като Лейди Гага, Мадона, Риана и Кейти Пери. Именно негова е идеята за поставяне на крила на прототипа, тъй те означавали свобода и независимост.

Автомобилът е базиран на ForTwo Electric Drive и има електромотор с мощност 41 к.с.. С него мъникът ускорява до 60 км/ч за 4.8 секунди. Максималната скорост е 125 км/ч. Автомобилът може да измине до 145 км само с едно зареждане.

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase