Снимка: Volkswagen

Слухове за пускането в серийно производство на луксозния седан Volkswagen Phaeton от второ поколение вървят от доста време, но малко хора вярваха в тях. Причината е провала на първата версия на лимузината, която успя да пробие единствено на пазара в Китай.

Шефът на отдела за разработки и изследвания в германския концерн Улрих Хакенберг обаче официално обяви, че вече се работи върху новия Phaeton и той ще бъде готов за серийно производство през 2015 г.

По думите му представителният седан ще бъде построен на нова модулна платформа на Volkswagen, за чиято направа ще бъде използван алуминий. Купето също ще бъде от алуминий, като това ще направи лимузината доста по-лека и ще позволи да се намали разхода й на гориво. Напълно възможно е да има и хибридна версия по примера на Audi A8 Hybrid.

Целта е новият Phaeton да успее да се завърне на пазара в Северна Америка, откъдето заради нисък интерес бе изтеглен през 2006 г.

От Volkswagen са на мнение, че един от най-сериозните конкуренти на следващото поколение на луксозната им машина ще бъде Jaguar XJ.

Още автомобилни новини вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase