Снимка: АвтоВАЗ

Докато целият автомобилен свят е насочил интереса си към автосалона в Париж, руската компания АвтоВАЗ реши да привлече внимание и към себе си. От нейното ръководството официално обявиха, че смятат да пуснат в серийно производство кросовър.

В официално съобщение на компанията се казва, че е взето решение за стартиране на проектите BM-Hatch и всъдеходна версия B-Cross. Това е станало на заседание на съвета на директорите на автомобилния гигант, което е проведено в Париж.

"Актуализирахме нашите бизнес-планове до 2020 г. и стартирахме програма за развитие с помощта на сериозните инвестиции на нашите партньори. Това ще ни позволи още през 2014 г. да пуснем в производство ново поколение двигатели Н4 в заводите ни в Толиати и Ижевск", обяви председателят на съвета на директорите на АвтоВАЗ Сергей Чемезов.

Засега обаче руснаците не разкриват подробности за новите си модели. Все пак изтече информация, че кросоворът ще бъде изграден върху основата на показания на изложението в Москва през август концептуален модел Lada Xray.

 
Очаква се машината да претърпи някои промени в сравнение с прототипа, дебютирал в руската столица, но като цяло именно това ще бъде новата линия на дизайн, която поемат руснаците.

Още снимки на Lada Xray вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase