Снимка: AutoMedia.bg

Новото поколение на Subaru Forester успя да избегне дебнещите автопапараци, но все пак не можа да се опази до премиерата си, тъй като в интернет се появиха сканирани брошури на модела.

На снимките е версията за японския пазар, която ще стъпи на пазара в края на ноември тази година. В САЩ и Европа продажбите на модела ще стартират в началото на следващата година.

Както може да се види, четвъртото поколение на Forester запазва концепцията своите предшественици - високопроходимо комби, с висок просвет и офроуд излъчване, което се справя еднакво добре както на пътя, така и извън него.

Новият модел обаче има напълно нов екстериорен и интериорен дизайн, залагащ на формите, които познаваме от XV и последното поколение Impreza.

Въпреки, че все още няма официална информация, се предполага, че автомобилът е построен на ревизирана версия на платформата на новата Impreza. Той има по-големи размери, спрямо третото поколение Forester. Дължината му достига 4,595 мм (+35 мм), широчината - 1,795 мм (+15 мм), а височината - 1,695 мм (+20 мм). Междуосието също е увеличено, като сега достига 2,640 мм (+25 мм), предлагайки по-голям комфорт за пасажерите на задната седалка.

За пазара на Япония са предвидени два двигателя boxer. Това са атмосферен агрегат с обем 2.0 литра, генериращ 148 к.с. и 2.0-литров турбо-агрегат, генериращ 280 к.с. На по-късен етап трябва да бъде пусната и още по-мощна STi версия.

Очаква се за пазара в САЩ да бъде наличен двигател с обем 2.5 литра, а за този в Европа - 2.0-литров дизел, предлагащ 150 к.с.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase