Снимка: АвтоВАЗ

Компанията АвтоВАЗ използва изложението в Москва, за да покаже най-бързия си сериен автомобил - Lada Granta Sport.

Новият модел разполага с 1.6 литров атмосферен двигател с мощност 120 к.с. и 160 Нм въртящ момент, както и с модернизирана скоростна кутия. От 0 до 100 км/ч машината ускорява за 9.5 секунди, а максималната й скорост е 197 км/ч.

Освен това „заредената” Lada Granta е получила снижено и по-твърдо окачване, модернизирана спирачна система с дискове с размер 280 мм на предните колела и 240 мм на задните. Окачването обаче си остава същото - McPherson на предния мост и греда на задния. Машината разполага и с електрически усилвател на волана.

В салона също има промени, като новото в него са по-спортните седалки с емблеми Granta Sport. Воланът е обвит с кожа, а педалите са от алуминий. Предвижда се от този модел да бъдат пуснати около 500 автомобила, чиято цена ще бъде около 400 000 рубли ($12 520).

Това е само първата крачка на АвтоВАЗ за създаване на спортни версии на Granta. Очаква се догодина компанията официално да представи и пусне в производство модификации с двигатели с мощност 135 и 200 к.с.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase