Снимка: AutoMedia.bg

Компанията Nissan официално разкри четвъртото поколение на Pathfinder. Изненадващо моделът не бе показан на някое от предстоящите до края на годината големи автомобилни изложения.

Вместо това японците пуснаха фотосесия, направена в Ню Йорк и неговите околности. Новият кросовър се е сдобил с V6 мотор с мощност 260 к.с., както и със система за задвижване на четирите колела All Mode 4x4. Освен това машината е и по-икономична.

Трансформацията на Pathfinder от всъдеход в кросовър се обяснява с факта, че пазарът на първия тим автомобили в световен мащаб намалява. Просто клиентите предпочитат по-икономични и по-лесно управляеми машини.

Въпреки това от Nissan категорични, че новото поколение на Pathfinder е запазил впечатляващите си оф-роуд възможности.

Новият модел е на модулната платформа на Infiniti JX, който бе представен миналата есен. Тя се използва и за Nissan Murano, като благодарение на нея кросовърът е станал с около 230 кг. по-лек от предишното поколение. Сега тежестта му е 1946 кг.

Базовият агрегат е бензинов, 6-цилиндров мотор с обем 3.5 литра и мощност 260 к.с. Той е комбиниран с безстепенна вариаторна трансмисия Xtronic.

Машината се предлага както с предно предаване, така и с фирмената система за задвижване на четирите колела All Mode 4x4. От Nissan са категорични, че благодарение на новата трансмисия Pathfinder е станал с 30 % по-икономичен и сега версията с All Mode 4x4 харчи 11.2 л/100 км.

Освен това Nissan Pathfinder вече разполага със салон със 7 места. Той се предлага със специалната система за трансформация EZ Flex, която позволява пренареждане на интериора.

Като опции се предлагат подгряване на волана, предни седалки с вентилация, навигационна система, аудио-система Bose, камера за движение на заден ход и развлекателна система за седящите на задните седалки пасажери.

Още снимки на новия Nissan вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase