Снимка: AutoMedia.bg

Представете си следната ситуация - пътувате сам из пустинята в Африка с автомобил, но той се чупи. Имате достатъчно вода и храна, но най-близкото селище е на стотина километра. Нямате GSM, интернет и всякаква друга връзка с цивилизацията. Какво правите в такъв случай?

Отговор на този въпрос може да даде французинът Емил Лерей, чиято история наскоро бе припомнена от медиите в родината му. През 1993 г. той предприема пътешествие из Африка със специално приготвен автомобил Citroen 2CV.

След няколко дни обикаляне из пустинята колата се чупи, при това сериозно - извън строя са полуоска и цялата кормилна система. Авантюристът се оказва сам насред пустошта на близо 100 км от най-близкото населено място.

Нормален човек би се отчаял от подобна ситуация, но не и Лерей. Той има достатъчен запас от храна и вода, за да изкара поне 10 дни. Затова и започва ремонт на автомобила си, който обаче се оказва невъзможен.

Това не отчайва французинът и той превръща 2CV в мотоциклет. Без да има някакви специални умения на механик, Емил използва подръчните му инструменти и успява за 10 дни от Citroen-а си да направи напълно ново превозно средство, с което да се измъкне от пустинята.

Снимки от авантюрата на Емил Лерей вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase