Снимка: SRT
fallback

Президентът на Ferrari Лука ди Монтедземоло направо онемя, след като за първи път видя новото поколение на суперколата Viper, съобщи сайтът Motorauthority, позовавайки се на интервю на изпълнителния директор на Chrysler Group и ръководител на концерна Fiat Серджио Маркионе.

"През миналата седмица имахме заседание на борда на директорите, на което присъства и Лука ди Монтедземоло. Там той имаше шанса да види тази кола и направо онемя. А когато шефът на компания като Ferrari признава, че създаденият автомобил е уникален и неповторим, то това е огромен комплимент за работата, свършена от инженерите на Chrysler”, коментира Маркионе.

Новото поколение на Viper, чието име е SRT Viper, дебютира на изложението в Ню Йорк през април. Купето получи 8.4 литров двигател с мощност 649 к.с., комбиниран с 6-степенна механична скоростна кутия. Каросерията на машината е от алуминий и карбон, а окачването е с 2 варианта на настройка.

SRT Viper вече се произвежда в завода на Chrysler Group в Детройт. Според Маркионе интересът към машината е доста сериозен от страна на местните клиенти на компанията.

Още снимки на Viper вижте в AutoMedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

тя

преди 11 години

Колата е като жената...въпроса е да те закара и да върши работа.Другото са бош лаф приказки. P.S Корекция относно ценат на галон тук. Не е 4 долара е на места 4.39 НАЙ-НИСКАТА.В Калифорния отдавна мина 5.70.

32

мацуда сан

преди 11 години

И с нетърпение очакваме първите клипове от съпоставката с гтр 35, при все, че резултатът е ясен. Както се казва, язък за барута. :)

31

.........

преди 11 години

Няма да имат проблем ако поискат и с над 1000 коня да е , просто ще имат много сериозен проблем със спирачките и охлаждането . Ако сте гледали предаването за направата на Бугати там се разяснява много добре за какво става дума.

fallback