Снимка: Zagato
fallback

Ателието Zagato и дизайнерът Романо Артиоли, които съвместно разработиха спортните Bugatti EB110 и Lotus Elise, показаха новия си проект. Това е субкомпактен електрически автомобил с името Volpe.

На италиански това се превежда като лисица. Името обаче е и абревиатура на думите „Veicoli Originali Leggeri Privi di Emissioni” или „Оригинален лек автомобил с нулеви емисии на вредни вещества”.

Габаритите на новия модел са 2 м. дължина, 1 м. широчина и 1.5 м. височина. Седалките в него са една зад друга, като задната се прибира и нейното място може да се използва като багажник. Каросерията на Volpe е от стомана, а вратите – от алуминий. Машината разполага с климатик, MP3-аудиосистема, електрическо отваряне на прозорците, централно заключване и навигационна система.

Zagato Volpe ще се предлага с няколко силови агрегата. Базовата версия на модела разполага с електромотор и комплект батерии с неголяма мощност. Те позволяват на машината да измине около 70 км. с едно зареждане. Максималната скорост при нея е 48 км/ч.

Втората версия има същия електромотор, който обаче е допълнен от двигател с вътрешно горене, използван за зареждане на батериите по време на движение. Агрегатът може да работи както на бензин, така и на природен газ и с едно зареждане може да измине 377 км. при максимална скорост 80 км/ч.

За бъдеще се предвижда още по-мощна версия със задвижване на четирите колела, както и вариант с 3 места. В Италия Zagato Volpe ще се продава от началото на 2013 г., като цената му ще бъде 6900 евро за най-ниската версия.

Още снимки на Zagato Volpe

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Eng.

преди 12 години

Дали няма да е нестабилно на завоите и под наклон? Толкова тясна, а висока кола не е сигурна.Иначе е удобна за града, но риска е близък до това да караш мотоциклет

19

Анонимен

преди 12 години

И аз не вярвам на електромобилите,за мен лично спасението е в Брауновия газ....може би след известно време ще се наложи като една много сериозна тенденция...

18

малиии

преди 12 години

с тея гуми и размери как ще друса по нашите дупки , неравности и кръпки не ми се мисли .

fallback