Снимка: Reuters
fallback

Глоба заплашва главата на Римокатолическата църква папа Бенедикт XVI. По време на посещението си в Германия през септември, папата е пътувал в своя Папамобил без предпазен колан, твърди германец, който е пожелал да остане анонимен.

Жителят на Дортмунд е подал жалба срещу папата в съда, в която се твърди, че Бенедикт XVI пренебрегва правилата за безопасност на пътя, с което застрашава както своя, така и живота на всички граждани, които са се събрали да го гледат.

Делото се движи от адвокатска кантора, която уточнява, че Бенедикт XVI е пътувал без колан повече от час при посещението си в град Фрайбург.

Все още не се знае дали Бенедикт XVI ще бъде третиран като редовен немски гражданин или като ръководител на Ватикана с имунитет.

Ако папата бъде признат за виновен го грози глоба до 2500 евро.

Возилото на папата е оборудвано с предпазни колани и се определя като едно от най-сигурните превозни средства на планетата.

Наскоро руски активисти поискаха министър-председателя на Русия Владимир Путин да бъде глобен, тъй като караше мотор без каска.

Вижте още за новия папамобил в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

ПРАВИЛНО!

преди 12 години

ЗАКОНИТЕ В ЕДНА ПРАВОВА ДЪРЖАВА ВАЖАТ ЗА ВСИЧКИ. ДОРИ ЗА ПАПАТА. ТАМ ГОРЕ НА НЕБЕТО КАТО СЕ СРЕЩНЕ СЪС СВОЯ БОГ,МОЖЕ ДА ПРАВИ КАКВОТО СИ ЩЕ. НАЛИ Е "СВОЙ ЧОВЕК" НА НЕБЕТО?

33

до 30

преди 12 години

Ти какво? Някакъв немски адвокат ли се явяваш? Щото те много ги имат, ама наистина много.Както ние си имаме проблеми, така и те си имат, но от друго естество. Безхаберник!

32

Н. Семов

преди 12 години

Дори и в Германия всеки дипломат с дипломатически статут може да кара без колан ако иска и не подлежи на глоби.... какво остава за държавен глава на чужда държава (Ватикана), по време на официално посещение. И това е част от правилата... няма начин.

fallback