Сър Греъм Уотсън, световно признат английски политик и преподавател, става част от преподавателския състав на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), като е удостоен с титлата почетен професор. Неговата дългогодишна кариера в Европейския парламент и изключителният му принос в сферата на политиката и международните отношения ще бъдат ключов елемент в обогатяването на образователния процес в университета.

На 9 септември 2024 г. сър Уотсън бе избран за почетен професор на ВУЗФ с решение на Настоятелството на университета.

Сър Греъм Уотсън е автор на десет книги и множество статии в областта на политиката, историята, енергетиката и сигурността. Четиридесетгодишната му професионална кариера обхваща дейности в банковото дело и политиката. Той е заемал важни позиции в Европейския парламент, включително председател на Либералната група и Комисията по граждански права, правосъдие и вътрешни работи. Освен политическата си кариера, сър Греъм е бил гост-лектор в редица водещи световни университети като Бристол, Оксфорд, Сейнт Андрюс Стратклайд, LSE и Колеж Роял Холоуей, както и в десетки университети извън Обединеното кралство. Сега сър Греъм Уотсън ще предава своя богат опит на студентите на ВУЗФ, като паралелно с това е професор и в университета в Торонто.

Това назначение отличава ВУЗФ от останалите университети в страната, утвърждавайки неговото уникално предимство – достъп до водещи световни лидери, които могат да предоставят не само теоретични знания, но и ценни практически уроци, натрупани от реалния политически и академичен живот. Сър Греъм Уотсън ще спомогне за по-нататъшното развитие на академичната общност във ВУЗФ и ще даде на студентите в бизнес университета възможността да се обучават от един от най-уважаваните международни експерти. През миналата академична година ВУЗФ привлече към преподавателския си състав и проф. Ричард Вернер, с чието партньорство бе стартирана магистърската програма по „Международно банкиране и финанси“.

С това поредно международно сътрудничество ВУЗФ продължава да се утвърждава като водещ икономически университет, който привлича топ специалисти на световно ниво, гарантирайки образование, което съчетава академичен престиж и практическа насоченост, подготвяйки студентите за успешна кариера в международната среда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase