Снимка БГНЕС
fallback

Най-голямата оръжейна компания в Германия, "Райнметал" потвърди, че изгражда завод за оръжия в Украйна, след като получи поръчка от украинското правителство.

За проекта първоначално беше съобщено през февруари, а обемът на поръчката е в рамките на няколкостотин милиона евро, като производството на боеприпаси ще започне в срок от 24 месеца. Всяка година ще се произвеждат стотици хиляди бройки артилерийски боеприпаси.

Основният акцент ще бъде поставен върху производството на 155-милиметрови боеприпаси, които се използват от западните държави, но се планира също и производство на други видове боеприпаси.

Заводът ще се ръководи чрез съвместно предприятие, което "Райнметал" възнамерява да учреди скоро заедно с държавна украинска компания.

Предприятието ще "създаде украински център за високи постижения в сферата на производството на боеприпаси заедно с нашия партньор", отбеляза шефът на германската оръжейна компания "Райнметал" Армин Папергер.

Големият германски производител на оръжие е един от най-важните доставчици на военно оборудване за Украйна. Базираната в Дюселдорф оръжейна компания "Райнметал" вече е доставила на Киев танкове, системи за противовъздушна отбрана, боеприпаси и друго оборудване, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

Анонимен

преди 1 месец

САЩ се включи във войната накрая за да спре разпространението на комунизма в Европа. Ако не се беше включила войната щеше да продължи още 2 години и вместо половин европа да говори на руски без акцент цяла европа и Англия щяха да го говорят руския без акцент. Това е азбучна истина, която постоянно трябва да се повтаря на безазбучни хора.

65

Анонимен

преди 1 месец

Украйна няма нито ток, нито въглища, нито метали за производфство на снаряди. А и цялатъа и територия е силно уязвима. Къде и как ще го строят този завод не ми е много ясно.

64

агент Мъдлър ЦРУ

преди 1 месец

Германия не беше победена от Русия. Беше победена от САЩ + Русия. Не го забравяйте. Русия самостоятелно никога не е побеждавала Германия. Даже напротив.

fallback