Снимка: Adobe Stock

Лято е. Всички мислим за почивка, пътешествия и безброй възможности за незабравими преживявания. Хубавите емоции обаче изискват пари, а ако не сме заделили такива предварително, трябва да намерим алтернативни източници на средства.

Кеф цена няма – би казал средностатистическият българин преди да напише думата „кредит“ в търсачката. Но да избереш заем онлайн често е по-трудно от това да избереш дестинация за почивка. Тук размерът винаги има значение, но важен е и срокът за кандидатстване, одобрение и усвояване. Ще пропуснем услужливо институциите, които още изискват посещение в офис, хиляди справки, служебни бележки и моминското име на майка ти. Но как да избереш сред всички останали, които претендират за бърза и достъпна онлайн услуга?

Да започнем с размера все пак. Очакванията, подкрепени от статистиката, са това лято почивката да ни излезе с 20-30% по-скъпа от миналата година. Седмица на родното море за 4-членно семейство ще струва средно около 1500-2000 лева. Сходни суми ще ни трябват и в Гърция и Турция. Значи – насочваме се към онлайн кредит от небанкова финансова институция.

Сега – скоростта. Така наречените „бързи“ кредити често хич не са бързи, особено ако решиш да не плащаш за допълнителната услуга бързина, която оскъпява заема. Понякога при този тип продукти има и други условности като изискване на залог, поръчител и други. Казано накратко – това са още куп документи, които да забавят тръгването ти на почивка.

Именно тук идва на помощ Бяла Карта, която в старта на лятото реализира изцяло дигитален процес по кандидатстване, одобрение, подписване и усвояване. Най-хубавото е, че всичко се случва напълно автоматично и по тази причина – денонощно.

Новият дигитализиран процес включва няколко лесни стъпки, които отнемат само 5 минути:

1.     Попълване на дигитална форма – на сайта на bialakarta.bg при избор на опцията за онлайн кандидатстване и подписване.

2.     Оценка на кредитоспособността -  процесът е напълно автоматичен.

3.     Верификация на самоличност и подписване на договор - след като заявката бъде одобрена, ще трябва да верифицираш самоличността си онлайн и да подпишеш договор.

4.     Активиране на дигиталната кредитна карта: веднага след подписване, можеш да регистрираш активираната Бяла Карта в едноименното мобилно приложение и да я добавиш с един клик към Google Pay или Apple Pay.

5.     Ползване – моментално през изброените по-горе дигитални портфейли.
Оказва се, че клиентите бързо реагират на новия начин да получат Бяла Карта и от дружеството вече се похвалиха със сериозен интерес към дигиталния процес. Още в първите дни около 70-80% от кандидатстващите избират именно този начин да получат кредита.
Като Яна, която оценява процеса по кандидатстване като изключително лесен и бърз. Въпреки опцията да заяви и физическа пластика към дигиталната си карта, Яна засега предпочита да управлява всичко с телефона си. За нея Бяла Карта ще е удобна за онлайн плащания и сметки.
Мариан пък ще поиска и физическа карта Бяла Карта като добавка към дигитализираната му кредитна карта. За целта трябва само да натисне един бутон в мобилното приложение. За младия мъж от София новият процес е „изключително бърз и удобен“ и не би променил нищо в него.

24/7 Достъп до кредитиране

Най-голямото предимство на дигитализираната Бяла Карта е, че целият процес е достъпен 24/7. Независимо в коя част на денонощието те осени идеята да потърсиш допълнително финансиране за плановете си, можеш да кандидатстваш, да бъдеш одобрен и да получиш парите в дигиталния си портфейл.

Истината е, че в последните години достъпът до кредитиране се трансформира напълно, благодарение на технологичния бум. Финансовите компании инвестират значителни ресурси в дигитализацията на своите продукти и услуги. Това не само улеснява процеса на кандидатстване и одобрение, но и предоставя на обикновения човек повече свобода и възможности. Тази дигитална революция в света на финансите е тук, за да направи живота ни по-лесен и удобен.

Представи си, че си на летището, чакайки следващия си полет, и осъзнаваш, че имаш нужда от допълнителни средства за това приключение. С подходящия финансов инструмент можеш да решиш проблема буквално за минути.

Марк Твен е казал: „След 20 години ще си по-разочарован от нещата, които не си направил, отколкото от тези, които си направил. Така че хвърляй се в неизвестното, рискувай, мечтай, откривай!”

Да, животът е твърде кратък, за да чакаш правилния момент. Изследвай нови хоризонти и мечтай смело, възползвайки се от свободата и възможностите, които дигиталните финансови продукти предлагат. Защото хубавите моменти не чакат – те се случват тук и сега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase