Веригата за дома и градината Практикер, която разполага със 17 хипермаркета в 15 големи града в страната, отбелязва 20 години от стъпването си на българския пазар. За да отпразнува подобаващо своя юбилей и да благодари на своите клиенти, Практикер ще раздаде специални подаръци. От 23-ти май до 17-ти октомври всеки ще може да празнува заедно с рожденика, като вземе участие в томбола за спечелването на голяма награда карти подарък Практикер на стойност 5000 лв. и 20 страхотни подаръка като електрически скутер, велосипед, барбекю, акумулаторна бормашина, водоструйка, кафеавтомат, надуваемо джакузи и много други. За да участват, потребителите ще трябва да се регистрират на сайта на Практикер и да се абонират за актуалните промоции на компанията. На 3 и 10 юни бяха изтеглени първите победители, които спечелиха електрически скутер Sikome Basic MID/18004 и водоструйка Karcher K4 classic car.

През 2014 г. година Практикер става част от Видеолукс Холдинг, собственик на хипермаркети Технополис. В следващите 10 години холдингът реализира мащабни програми относно ребрандиране, реорганизация и модернизация на веригата. Инвестира в нови технологии, както и в повишаването на квалификацията на своите служители. В този период магазинната мрежа на Практикер е разширена почти два пъти. Към настоящия момент хипермаркетите на компанията са 17, като изграждането на нови обекти продължава.

„Преди 10 години, когато поехме бизнеса на Практикер, си поставихме за цел да превърнем веригата в утвърден лидер на пазара и успяхме. Предприетата сериозна трансформация и модернизация направи компанията доверен партньор и предпочитан избор от потребителите при покупка на стоки за дома и градината.“, сподели Божидар Колев, съсобственик и управляващ директор на Видеолукс Холдинг, част от който са хипермаркетите Практикер и Технополис.

През годините Практикер инвестира в разширяването на своите продуктови категории, както и в предлагането на качествени артикули от висок и среден клас. Веригата винаги се стреми да отговори на нуждите на своите потребители, като те могат да разчитат на богат асортимент от повече от 50 000 продукта за дома и градината. Наред с богатата гама артикули се предлагат и разнообразни допълнителни услуги като 3D проектиране на кухни и бани, рязане и кантиране на плоскости, тониране на бои, транспорт на закупени стоки, покупки на изплащане и други.

Като отговорна компания, Практикер продължава да развива и своя устойчив бизнес модел. През последните четири години са монтирани 7 000 фотоволтаични панела на покривите на хипермаркетите, които заменят голяма част от използваното електричество със „зелена“ енергия. Инсталирани са и енергоефективни VRF системи за охлаждане, отопление и пречистване на въздуха. В началото на годината Практикер завърши още един проект, като замени общо над 600 хил. хартиени етикета с електронни във всичките си 17 хипермаркета в страната. По този начин веригата прави поредна стъпка към намаляване на въглеродния отпечатък върху околната среда и нейното опазване.

Част от мисията на Практикер е да бъде обществено ангажирана и отговорна компания. През годините веригата е подкрепяла обучението и развитието на ученици и благотворителни организации, инвестирала е в изграждането и обновяването на културни центрове и обществено значими съоръжения и други. Наред с това Практикер осигурява за своите над 1700 служители, различни социални придобивки, възможности за непрекъснати обучения, развитие и вътрешна програма за подобряване на благосъстоянието им. През следващите месеци, по случай своя рожден ден Практикер ще открехне завесите и ще представи веригата, чрез историите на своите дългогодишни служители, които ще разкажат какво означава компанията за тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase