Снимка: БГНЕС
fallback

През 2022 г. инфлацията беше при енергийните суровини, от началото на тази година това се промени и вече водещо е поскъпването при храните, заяви пред БНТ Петър Ганев от Института за пазарна икономика.

По думите на Ганев пикът е преминат, най-вероятно ще има успокоение в цените. Няма лошо институциите да действат, но не трябва да се минава и някакъв праг, малко прекалено ми се струва случващото през посления месец", коментира Ганев.

Според Георги Вулджев, икономически експерт в ЕКИП, темата напоследък се политизира.

Последните 2 месеца има отслабване на хранителната инфлация, тя ще се забавя, но това не означава, че цените ще започнат да падат. Надяваме се в рамките на 1 година инфлацията да се успокои до 2-3% годишно, каза Вулджев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Българин

преди 1 година

Ц-то на тези от мисирките на Борисов им липсва. Но пък, фамилията ми си започва с тази буква. Нещо в повече, дори и на кравиатурата ми си я имам. За разлика от лидера им на тези то Герб, Н есе казвам Цветанов. Нито пък Дончев или Атанасова. Те си мислят, че с избори ще депутатски субсидди ще си оправят животите. Не съм политик, но ще гласувам на поредните предстрочни избори за депутати. Но не и за безработните кандидати за работа от партията му на бившия член на БКП Борисов.

16

Певе;, от народните

преди 1 година

На тези, истинските ми от *** АД, ще им ги изпея тези за Василката, Имала майката и особено за Белите, манастирите.

15

Милионер

преди 1 година

Не го познвам този Петър Ганев, нито пък какво работи за да получава заплати. Вместо него, познавам работещите в Първата инвестиционна АД, които са ми истински приятели. Специални поздрави за тях. Особено, за работещите в клона на банката в ж. к. Дружба София.

fallback