Снимка: Pixabay
fallback

Общо 30 са отворените пунктове в община Кюстендил за изкупуване на череши към момента, каза за БТА началникът на отдел "Канцелария и управление на собствеността" към Общината Мирослав Миланов. Изкупната цена за килограм плодове е 1,10 лв.  Стопаните плащат за бране между 50 и 80 ст. за килограм, в зависимост от това за какво се берат плодовете - за прясна консумация или преработка.

От днес в общините Кюстендил, Невестино и Бобов дол започна и операция по опазване на селскостопанската продукция. В нея участват, освен служители на ОДМВР, и такива от дирекция "Жандармерия" и "Гранична полиция". Охраната става с автопатрули и чрез временни контролно-пропускателни пунктове, на които ще се прави проверка на всички, движещи се от и към черешовите масиви. Полиция и жандармерия правят и обходи и на местата, където се изкупува продукцията.

Акцията продължава до края на черешовата кампания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 1 година

До 20 дето славиш чуждите вериги, там вчера килограм череши беше 6лв за килограм, за половин 3.99. Та кой надува цените от 1.10 на производител до крайния клиент? Продават ни зеленчуци и плодове макар и родни все едно ги внасят от другия край на света. Добре че има и пазари и сергии с по-ниски цени.

21

Анонимен

преди 1 година

За такива рискови стоки е нормално да има голям марж. За един ден забавяне и може всичко да се скапе и да го изхвърлиш. Фирата е голяма при тия стоки.

20

Големия Черешар

преди 1 година

То се вижда че голямата печалба е за посредниците. На пазара черешите се продават за 3,20 - 4,50 лв.

fallback