Снимка: БГНЕС
fallback
Цените на пшеницата достигнаха рекордно високи стойности в европейската търговия днес, след като Русия започна инвазия в Украйна, съобщиха за АФП анализатори и търговци.
 
Украйна и Русия са два от най-големите производители на пшеница в света. Пшеницата се търгуваше по 344 евро (384 долара) за тон на платформата Euronex.
Oще по темата
 
Европейските фондови пазари се сринаха, предизвиквайки паника на търговските борси.
 
Индексът DAX във Франкфурт се понижи с 5,2%, CAC 40 в Париж спадна с 5,0%, а индексът FTSE MIB в Милано се понижи с 5,1% към 1110 GMT. Междувременно европейският бенчмарк EURO STOXX 50 се срина с 5,2%. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 2 години

А вчера в търговска верига, във Варна, цена на кг брашно 500 - 1,99 лв. Солидарно! Вече! ... от старата реколта, много газ и ток се изразходва/ло --- Е, антируските санкции са срещу всички нас!

12

Анонимен

преди 2 години

Намеквате, че скоро ще плащаме хляба солидарно с баш европейците - 1 или 2 евро бройката. Четем ви мислите просто. Толкова сте умни, предвидими сте! Борсите са си борси, Русия като прасне една ответна санкция ... на гласувалите срещу нея, Лукойл да излезе в "планов ремонт" за година ...

11

чичо

преди 2 години

До Не ни е страх Написал си някаква фантасмагория.Максимума който сме постигали при производството на пшеница е бил 10 мил.тона Европа се нуждае от над 80 мил. тона пшеница на година.Дори СССР е внасял пшеница от щатите по онова време.

fallback