Снимка: БГНЕС
fallback

Природният газ поскъпва с около 10% от днес, реши окончателно КЕВР. През декември един мегаватчас ще струва 102,33 лв. без такси и налози.

Няма да има драстичен скок в цената на тока след 1 януари, заяви председателят на Комисията Иван Иванов на Международна конференция за енергийната и климатичната сигурност.

Според него новата цена на електроенергията ще бъде поносима за домакинствата. Иванов коментира и възможността за евентуално замразяване на цените на тока и парното, което беше тема и по време на преговорите за съставяне на правителство, предаде БНР.

"Това, което мога да кажа е, че няма да има този скок на цените, който го предвиждат по вестниците. Място за паника сред хората няма! Ако това решение се приеме, трябва да ни се каже кой ще плати за това, че реалните цени са по-високи, а се замразяват", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 2 години

Европейските борси за ток ни крадат парите за газ. Газът, който минава през нашата територия и тръби, ни го продава Западна Европа на нейни цени. Ние нямаме териториална и национална независимост. Не сме господари на земята си, тръбите си, тока си. Западна Европа ни продава на нейна цена, нашия ток и газа от нашите тръби. __________________ Тръбата руско-турска е наша, но няма изход от тази тръба на наша територия. Що да имаме, нали а платихме на Русия. 3 милиарда!

20

Анонимен

преди 2 години

Булгаргаз не иска, (не)знайно защо, да купува евтиния азерски газ. Купили са под 20% от договореното количество! А може и над договореното. Пет пъти по-евтин!!!!! И ние плащаме скъпо и прескъпо на северо-източниците.

19

Анонимен

преди 2 години

Защо поскъпва? Газпром ли вдига цената? Газпром беше виновен, че ни продаваше евтин газ. Сега Западна Европа не е виновна, че ни продава скъп газ, от нашите тръби, от същите тръби.

fallback