Снимка: Pixabay
fallback

Зимата настъпва, а с нея и сметките за парно. От Асоциацията на топлофикациите изчисляват, че парното и топлата вода трябва да поскъпнат с около 50% от Нова година. Това е абсолютен шок за потребителите.

Oще по темата

„Наблегнете на думата „трябва“. Има КЕВР чиято цел е да смекчи удара върху абонатите и Комисията се самосезира“, коментира председателят на Асоциацията на топлофикациите Кремен Георгиев пред bTV.

Георгиев прогнозира, че ще има над 20% увеличение на цената на парното и тока от 1 януари, като причината е прекалено голяма разлика в посока нагоре в цената на горивата спрямо прогнозираното от комисията и реалните цени. Най-затруднение са тези топлофикации, които използват природен газ, защото те нямат алтернатива и могат да ползват само синьото гориво, а тези на твърдо гориво имат някаква възможност да лавират, отбеляза Георгиев.

Председателят на топлофикациите заяви, че както има увеличение на цените на парното, така е имало и намаляване в зависимост от цените на природния газ на пазарите и не мое да се избегне тази зависимост.

Осигурен е природен газ за всички топлофикации и няма опасност абонатите да останат на студено, каза Георгиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

143

Димитър

преди 2 години

Идеалния бъдещ гражданин е ваксиниран, безполов, веган емигрант, утопляващ се със соларно електрическо одеало.

142

Веселинъ 7112136860

преди 2 години

Национализация! Без национализация просто няма как да направим дори една крачка към просперитет. Частно лице не може да бъде отговорно за национални стратегии. Невъзможно е! Държава без вени с кръв не е друго,а труп. Точно поради тази причина родолюбие у политиците в Майка България няма. Има некрофилия...политико-икономическа некрофилия. А не е зле да се види какво ни готвят Путин и Ердоган. Само напомням,че Москва строи електроцентрали на най-големите ни врагове.За да сме тотално зависими.

141

Parallax

преди 2 години

На Запад всяка къща, фасилити, билдинг, шопинг център, дори стадион за крикет си имат АВТОНОМНО отопление и са НЕзависичи от разни ТЕЦове, ВЕЦове и тъй нататък. Подобно централно отопление в Лондон е имало преди 200 години. Под названието central heating system, англичаните НЕ разбират цетрално парно отопление, а централно снабдяване с електричество и газ. Централно парно отопление е съветска уйдурма.

fallback