Снимка: БГНЕС
fallback

Мярката 60/40 ще продължи до края на годината, но в нов вариант, реши Националният съвет за тристранно сътрудничество.

Новият дизайн предвижда компенсация за бизнеса според спада в оборота. За фирмите, които имат намаление на печалбите от 30 на сто компенсацията ще бъде 50%, а тези с 40% спад ще получат помощ от 60%.

Средствата, осигурени за мярката, са 250 милиона лева. Фирмите могат да кандидатстват за компенсации за август и септември до края на този месец.

Oще по темата
Тристранката подкрепи и удължаването на мярката „Запази ме“. Тя ще функционира до средата на 2022 година.

По нея могат да кандидатстват служители от бизнеси затворени с акт на държавен орган, заради епидемията и само осигуряващи се. Бюджетът е 100 млн. лв. Прогнозите са, че ще бъдат подкрепени около 66 000 души.

Очаква се правителството да гласува одобрените от НСТС промени, предаде БНТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

www

преди 2 години

E нали искате промяна, а сега на Борисов мерките да се върнат! Не става, сега на Радев гладната зима идва, свиквайте!

3

Анонимен

преди 2 години

Вие ми обяснете как като работя наполовина, да си плащам данъците в пълен размер. Стискам се максимално, за да ви събера данъците за да има за безкрайната върволица чиновници, хрантутници. Не ми пука за държавния ви вирус.

2

аз

преди 2 години

тая мярка не върши работа - работещи предприятия подправят документи ( счетоводни баланси и фалшиви неплатени отпуски) и съответно държавата превежда парите , а собствениците се обогатяват.Ако искат работеща мярка - парите директно по карта на работниците - така ще се избегне спекулата

fallback