Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Токът за домакинствата в Италия поскъпва с 29,8% през следващото тримесечие, а цената на природния газ се увеличава с 14,4 на сто, обяви енергийният регулатор АРЕРА, предаде Ройтерс.

Това става в резултат на „изключителната динамика“ в цените на суровините, които вървят към рекорди за всички времена, отбелязва регулаторът.

В съобщението си АРЕРА казва, че очаква увеличаване на пакета от мерки, одобрен от правителството, което миналата седмица задели над 3 милиарда евро за компенсиране на увеличението в енергийните сметки за последните три месеца на годината.

Оценките сочат, че без тези мерки семействата биха били изправени пред 45% по-големи разходи за ток и 30% за газ, предаде БНР.

„Правителствената намеса изгражда ефекта в деликатна фаза на възстановяването и защитава по-крехките потребители“, посочва председателят на Арера Стефано Бесегини. Още работа обаче е необходима за ограничаване на структурните разходи за енергия.

Италианският енергиен регулатор определя цените на газа и електричеството на нелиберализирания пазар на дребно на всеки три месеца, като ще определи точните цени за последното тримесечие на годината преди края на септември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Прост и глупав

преди 2 години

Супер!!Аз съм за 29.8 увеличение.Даже съм за 35-40 или 50..и тогава Българите ще излязат по улиците и ще влязат в парламента:))С тези 2 или 3 или..на година ще ни клатят и ще ни клатят и ще ни клатят.

8

325 ойро заплата

преди 2 години

Ааааа, сега и жабарите ли да ги мислим?

7

ръждата

преди 2 години

Ами Екология, бате! Екологията е скъпо удоволствие, шъ знайш! Скоро може и данък "въздух" да плащаме, колкото по-ниски са вредните емисии във въздуха, толкова по-висок ще е данъка!!!!! -)))))))))))) Да живей Грета Тублерона, и не я п.сувайте като получите сметката за електричество, все пак е дете с "откраднато детство"!

fallback