Снимка: Bloomberg
fallback

Инфлацията не се покачва само на Земята. Virgin Galactic Holdings Inc. възобновява продажбите на билети за пътувания в Космоса на нова цена от 450 000 долара, предаде Bloomberg TV Bulgaria.

Продажбите се възобновяват незабавно и наличните билети варират от отделни места до "пълно изкупуване на полети", заяви главният изпълнителен директор Майкъл Колглейзиър в изявление в четвъртък, докато компанията отчите финансовите си резултати.

Oще по темата
Virgin Galactic искаше по 250 000 долара за всеки билет, преди да спре продажбите, за да продължи работата по космическия си кораб.

Базираната в Лас Крусес, Ню Мексико, компания, се стреми да изгради бизнес за космически туризъм след успешен тестов полет миналия месец с основателя Ричард Брансън и петима служители на Virgin Galactic.

Суборбиталното пътуване продължи около час. Blue Origin на Джеф Безос и Space Exploration Technologies Corp. на Илон Мъск работят по свои собствени туристически предложения.

Повече подробности по темата четете в Bloomberg TV Bulgaria

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

нн

преди 2 години

Незабавно и веднага да се забрани. То не и стига другото замърсяване на земята, че и тези изгъзици на богатите.

16

Ха-ха

преди 2 години

Къде отиде борбата с въглеродните емисии и глобалното затопляне?Тоя келешлък колко струва на природата?Напъват хората да купуват скъпи и прескъпи ел.играчки като Тесла,а в същото време масово се произвеждат джипове и пикапи с разход от 20-30/100!

15

Az

преди 2 години

Не е толкова скъпо, предвид че мутро-*** в България за токова си купуват коли ...

fallback