Снимка: БГНЕС
fallback

Граждански сдружения настояват незабавно да бъдат спрени строителните дейности и да се проектира наново участъкът Дерманци - Велико Търново от магистрала „Хемус“. Според тях строежът може да се ускори и ще е по-евтин.

На пресконференция те представиха изготвени алтернативни проекти, съобщи БНР.

Oще по темата

"Има готови проекти с два пъти по-добри параметри и участъкът, който се изпълнява сега, с тези средства, затова време магистралата можеше да подмине възела между Ловеч и Троян. И хората, които пътуват София-Ловеч, ще стигат до Ловеч за два пъти по кратко време, отколкото по трасето на тази магистрала, която освен това преминава в една доста екологично ценна територия", обясни арх. Димитър Димитров от сдружението „Граждани за устойчиво развитие“.

Той настоя още и за обновяване на транспортно-комуникационната система на София, включваща метрото и железопътната инфраструктура, която по думите му е неефективна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 2 години

Теая новите немогат да се примирят че няма да могат да откраднат нищо от хемус и са готови да я спрат и да я проектират наново само и само да намажат пари. Ужасно грозно е това. Никой не мисли колко е важна за северна България

29

Не ги ли е грях

преди 2 години

Лично познаваме "експертността" на арх. Димитър Димитров! Бяхме негови клиенти в започнати 4-5 сгради- всичките незаконни, нито една не завърши, а тази на пл. Македония дори беше разрушена като опасна. Естествено, не върна взетите пари и е осъждан два пъти за измама. Няма един завършен проект или построена сграда, но ходи по студията акъл да дава!

28

Анонимен

преди 2 години

Започнаха кьорфишеците след всяка смяна на властта. Парите за проектиране са платени, договорите за изпълнение са сключени, комисионите са взети. Сега всичко наново. Нов проект, нова сметка. Неустойки по договорите за строителство. Нови комисиони за новите управляващи. Въпросът е, кой плаща музиката?

fallback