Снимка:

Софийският градски съд спря за втори път вписването на промени в персоналния състав на надзорния и управителния съвет на Българската банка за развитие, става известно от проверка в Търговския регистър. Решението на съда е от 29 юни, предаде БТА. То може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.

Още по темата

Преди дни Министерството на икономиката отново поиска новото ръководство на банката да бъде вписано, след като съдът постанови отказ. Това доведе до коментари от страна на служебния министър на икономиката Кирил Петков във връзка с работата на съда и съдията, разглеждал жалбата срещу вписването. Софийският градски съд и Съюзът на съдиите в България излязоха след това с позиция срещу изказването на Петков.

Вторият опит за вписване в регистъра, който се разглежда от друг съдия, е спрян след молби на Велина Бурска, член на Надзорния съвет на ББР и Николай Димитров, изпълнителен директор на банката, за спиране на регистърното производство.

Според Димитров и Бурска решенията на министъра на икономиката и Надзорния съвет от 23 юни, с които са били избрани нови членове на ръководството на банката, са нищожни, за установяването на което са предявили искови молби пред съда.

Поради това, че регистърното производство и делата на Бурска и Димитров не са приключили, Софийският градски съд постановява спиране на вписването на новото ръководство на ББР в Търговския регистър.

Коментари Напиши коментар

37

Астролог

преди 1 година

Ново " редовно" правителство скоро няма да има,освен ако 🦎 гущерът не пръдне!! Схващаш ли бе тикво???

36

Млад ездач

преди 1 година

До #33 !! Служебното правителство е с ПРАВОМОЩИЯ на редовно такова!! То не е организационен комитет!! За какво са тогава един куп министри и премиерът?? За тоя ,дето клати гората ли бе тикво??

35

Лаура Кьовеши

преди 1 година

Съдия Вранеску румънка ли е?? Май я познавам?? Незабавно трябва да бъде " изчегъртана"!!