Снимка: БГНЕС
fallback

Има сценарий за регистрирането на български транспортни фирми в други страни от Европейския съюз заради приемането на пакет “Мобилност”. Това каза Веселин Стоянов от Съюза на международните превозвачи в предаването “Бизнес старт” по Bloomberg TV Bulgaria.

Стоянов посочи, че това е така заради някои много рестриктивни мерки в закона. Той отбеляза, че изискването за връщане на товарни автомобили може би е най-тежката от тях.

Oще по темата

"Част от мерките в пакет "Мобилност" водят до различни правила и недобри условия за конкуренция”, обясни Стоянов.

“Транспортът генерира над 6% от брутния вътрешен продукт на България... С изтеглянето на фирми извън страната тези данъци ще отидат в други държави”, коментира гостът.

По думите на Стоянов превозвачите у нас, както и в осем други европейски страни, са категорично несъгласни с част от правилата.

"Екип на Министерството на транспорта вече пое ангажимет да работи в посока на правната защита”, изтъкна експертът по повод новините, че България ще заведе дело срещу пакета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Да фалират всичките

преди 3 години

Да фалират всичките ! Да живее БДЖ !

12

Анонимен

преди 3 години

Ще има яко изтичане.на данъци. Нашите евродепутати случайно проспаха гласуването и мина с 2 гласа. Потресаваща незаинтересованост!

11

Гошо

преди 3 години

Веско колкото и да се напъва и да се натиска по телевизиите, куриерската му фирмичка потъва бавно, но сигурно!

fallback