fallback

Целите на конкурса "Наградите на БАИТ за 2019 г." са да се покаже, че има добри примери и че усилията са разпознати. Една от компаниите, която миналата година спечели 2 награди, има над 300 млн. клиенти в световен мащаб. Това каза Огнян Траянов, председател на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ), в предаването "В развитие" по телевизия Bloomberg TV Bulgaria.

С бурния растеж на ИКТ сектора се надигат и съмнения за надуване на балон. Траянов коментира потенциалните рискове за българската икономика, тъй като секторът формира 5% от БВП на България.

"При евентуално спукване на балона няма голям риск за останалите сектори да останат без консултанти и внедрители на информационни технологии и без помощници в дигиталната трансформация. Има риск, свързан с бюджетния принос и какво би се случило, ако бъдат съкратени служителите", отбеляза гостът.

Той говори и за развитието на сектора на информационните и комуникационни технологии (ИКТ) в България.

"Секторът се развива положително по отношение на обемите и броя на заетите. Браншът вече има признат принос за развитието на икономиката. Тази година беше много стабилна и добра за ИКТ сектора", посочи Траянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Е и

преди 4 години

*** изобщУ не ме интересува ИТ сектора, къщичката на село, фитнес полето и Балкана, чист въздух, вкусна водица, умствено развитие - решаване на математически задачи и шах.Да си взимат хората, щом могат, какъв е проблемът?Само да не ме задължават принудително да ползвам ИТ услуги - нарича се диктатура на едно малцинство обслужващо олигархията бизнес интереси и политически кръгове, които не желая, пробиви в системата винаги ще има.

6

Инжинер

преди 4 години

Завиждайте вземам 5000 ама мога мишочетааааа

5

John Smith

преди 4 години

Ако се спука балона ще пострадат некадърните, те ще са и причината за спукването, защото отдавна 90% от фирмите в сектора не работят за БГ. По принцип се полагат огромни усилия това да не се случи, всички академии са насочени в тази посока. Може да си говори много по тази тема.....

fallback